Няма намерение за промяна на позицията на правителството за внасяне на

...
Няма намерение за промяна на позицията на правителството за внасяне на
Коментари Харесай

КНСБ иска публични преговори за централите

Няма желание за смяна на позицията на държавното управление за внасяне на териториалните проекти през днешния ден на Министерския съвет, коментира в отговор на журналистически въпрос президентът на КНСБ Пламен Димитров за дейностите във връзка с митингите на миньорите и енергетиците.

-->
Димитров бе безапелационен, че не се прави по този начин, а е редно диалозите да се водят намерено на масата на договарянията.

„ Г-н Борисов какво се е договорил с Асен Василев аз не знам, тези 36 заплати би трябвало да забележим какви са, поименно ли ще ги дават или и там ли ще има избрани компании “, добави Димитров и съобщи, че това по този метод не се прави. Трябва да има сядане на масата и да се договарят нещата, не в коридорите, не по телефона – през вчерашния ден с учения, през днешния ден с министъра. Тази работа не ми харесва на мен, съобщи Димитров, представен от " ДарикНюз ". 

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че министърът на финансите Асен Василев му е удостоверил, че въглищните централи ще работят до 2038 година, а на всеки, който желае да напусне, ще му бъдат изплатени 36 заплати.

Позицията на КНСБ е, че решението на Министерския съвет (МС) за одобрение на плановете на Териториални проекти за обективен преход (ТПСП) за регионите Стара Загора, Кюстендил и Перник би трябвало да бъде взето единствено след авансово разискване с представителите на синдикатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР